Select Page

U V O D N A    B E S E D A

Zaradi tehničnih težav, za reševanje teh pa je potreben denar, se je zgodilo, da se je nekako »izgubilo« 78 pripomb in predlogov na vsebino gradiva, ki so ga poslali bralci te spletne strani. Zato mnogi niso dobili odgovora ali razlage na spletni strani. Vsem se opravičujem in upam, da bo v bodoče to brezhibno delovalo. Zavedam se, da bi bila vsebina še bolj zanimiva v sodelovanju z vami, dragi bralci.

Zatorej, pritisnite na ikono poštnega predala in pojavilo se bo polje za e-pošto. Bodite skromni s pohvalami, ker to človeka uspava in sčasoma tudi pokvari. Udarite v živo z zdravo in pošteno kritiko; seveda mora ta temeljiti na poštenju in resnici. Anonimni hujskači niso prav zaželjeni. Po želji bodo podpisani prispevki tudi objavljeni; tudi z razlago.

——————————

Minilo je leto in še…niste na tej spletni strani prebrali ničesar. Vzroki so poznani in jih bom v bodočih prispevkih razložil. V tem času je bilo nekaj mojih prispevkov objavljenih v dnevnem časopisju. Nekateri so prikazani v predalu »Članki za DELO« in jih lahko odprete. Več prispevkov sem poslal urednici »NOVIC OBČINE ŽIROVNICA«. Nekatere je objavila, vendar s pripombami, zahtevala je popravke, odstranila je uvod, ni objavila pripadajočih fotografij, skratka pokvarila je celoto, smisel pripovedi. Za nekaj člankov je potrdila prejem s pripombo, da ne bodo objavljeni. Istočasno pa vabi občane k sodelovanju. Katere? Iz usmiljenja sem se z njo na mediaciji poravnal, ker je kršila zakon o tisku. Večkrat sem jo opozoril na napake v dobri veri, ker nam tak časopis dela sramoto v javnosti. Bi sprejel kritiko sposobnega urednika, ona pač potrebnih sposobnosti nima. Zaradi denarja je lojalna tistim, ki odrejajo kaj bo v časopisu, na pravopis, smisel in namen pisanja se pa ne razumejo. V nadaljevanju bom priobčil vse moje prispevke za NOVICE in boste sami precenili moje trditve. Časopis – revija je lepa samo na prvi pogled, v primerjavi s časopisi drugih občin pa je pristranska s puhlo vsebino. Uradnih zadev – odlokov sploh ne prinaša.

Ogromno zbranega gradiva ne morem predstaviti ljudem. Zakaj bi se potem mučil pa naj gre z umrlimi v pozabo, če je tak namen občinskega časopisa. Ne prenesem pravljic ne o jagih babah ne o partizanih in zato sem kritičen. Kar nekaj dopisnikov ali dopisnic je že odnehalo pisati izmišljotine. Papir vse prenese, ljudje pač ne…

Torej! Leto in več se odrekam kritiki.

Želel sem prisluhniti željam »revije«. Toda zaman. Odločujoči so odrinili moje pisanje zaradi imena. Zato mi ne preostane nič drugega kot kritika na tej spletni strani. Posebno se bom posvetil kritiki pisarij tistih, ki imajo vpliv na objavo. Tega ni malo in bo dela ter branja dovolj.

Še se bomo »sladkali s sladkimi dobrotami«, kot napiše urednica Polona.

Pisal bom zgodbe iz domačega kraja, da se tako oddolžim vsem, ki so mi jih pripovedovali. Za urednico Polono in njene ‘svetovalc niso zanimive, ker so opisani napačni obrazi. Žal, ampak to tudi ne bo večno trajalo…

Selo 20.4.2014

Urednik