Select Page

Spoštovani obiskovalci spletne strani

Po daljšem premoru in v upanju, da se bo kaj uredilo brez »javne razprave«, po domače bi se temu reklo brez opravljanja, sem se odločil, da o tem, kar se dogaja v naši občini, seznanim javnost. Vzpodbudna je izjava bralca, da je še vedno zanimivo brati stare prispevke (v arhivu),

ker so še vedno aktualni.

Mnogi ste me spraševali, zakaj nič ne pišem. Ugotovil sem, da ste mnogi sledili mojemu pisanju. Ni pa bilo junaka, ki bi se odzval na mojo željo, da bi skupaj »rešetali« tisto, kar nas občane »žuli«. Svoj pogled na tako stanje v občini, bom razložil v posebnem prispevku. To je prvi razlog, da je bila spletna stran v mirovanju.

Nisem miroval. Z županom sva imela ves ta čas obsežno dopisovanje. Čeprav ga veže službena dolžnost, da odgovarja na vprašanja, ki zanimajo občane, se on tega ne drži. Mogoče ne zmore ali ne zna, vendar je neokusno in za njegovo funkcijo sramotno, protizakonito, da  odgovori: … »na druga vprašanja ne bom odgovarjal …« Iz tega se da sklepati, da se načrtno brani z molkom. To pametnim pomeni, da je vse res, sicer bi me, s pomočjo Čeferina, prijel za jezik. To je že storil v dveh tožbah, vendar se je »močno opekel«.

Verjetno to še zdaj čuti …

In to me je navedlo, da bom dal možnost javnosti, da presodi kaj je prav in kaj je narobe.

Župan je pismeno izjavil, da lahko pišem kar hočem in objavim za javnost, da njega to ne moti.

Drugi razlog je tehnične narave. Načrtno so povzročali  motnje pri delovanju mojega računalnika. Prihajal je serviser Telekoma, navidezno odpravil motnje, ko je odšel spet ni delovalo nič. Odnesel sem računalnik na servis, kmalu so se pojavile spet motnje. Slučajno sva se srečala z županovim pribočnikom v bifeju. Nikoli prej me ni pogledal, ne pozdravil. Vedel sem, da dela pri nekem ponudniku telekomunikacijskih uslug. Tokrat me je pogledal, pozdravil in dejal: »No kako, Pavel?« Že nekaj dni sem imel težave z motnjami. Odločil sem se, da bom zamenjal ponudnika teh storitev. Ko je bil taisti operater na sosedovem dvorišču, sem ga poklical in mu izrazil namero, da bom zamenjal ponudnika. Obljubil mi je, da bo naslednji dan, ob petih popoldne, prinesel vse potrebno in bom sklenil dogovor s Telemachom. Ni ga bilo. Izgovoril se je, da je bil najbrž v takem stanju, da me ni »registriral«. Posumil sem, da on najbrž o tem nekaj ve. Ko sem mu to omenil, ni zanikal.

Sklenil sem pogodbo z A1 pa so motnje bile, kakor prej …

Zdaj sem koristnik uslug T2 in od takrat motenj ni bilo več. Vendar sem zdaj ugotovil, da so mi med tem »vdrli« v mojo spletno stran in onemogočili delovanje. Najbrž isti, sum za posredovanje pade na mojega nasprotnika zdravega razmišljanja, ki ga motijo moje kritične obravnave razmer v občini. Kako mi bodo v bodoče nagajali bomo pa videli. 

Torej! Gremo naprej … Upam, da se bo kdo ojunačil in me podprl ali vsaj uporabil moje navedbe v svoje dobro. Mogoče bo kdaj v občini zavladala »zdrava« politika, da bodo volivci vedeli koga je treba voliti in zakaj!!!                                                               

Selo 15. julija 2020

Pavel  Bešter